Mc Server not working!

Discussion in 'Systems Administration' started by cfonash1, May 28, 2017.

  1. i have been using the server but now when i start it up it doesnt working im using gallium OS (linux)
    here the output:
    [email protected]:~/Desktop/Spigot$ ./start.sh
    Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM warning: ignoring option MaxPermSize=128M; support was removed in 8.0
    Loading libraries, please wait...
    [19:16:27 INFO]: Starting minecraft server version 1.11.2
    [19:16:27 INFO]: Loading properties
    [19:16:27 INFO]: Default game type: SURVIVAL
    [19:16:27 INFO]: This server is running CraftBukkit version git-Spigot-3fb9445-6e3cec8 (MC: 1.11.2) (Implementing API version 1.11.2-R0.1-SNAPSHOT)
    [19:16:28 INFO]: Server Ping Player Sample Count: 12
    [19:16:28 INFO]: Using 4 threads for Netty based IO
    [19:16:28 INFO]: Debug logging is disabled
    [19:16:28 INFO]: Generating keypair
    [19:16:28 INFO]: Starting Minecraft server on 192.168.1.10:25565
    [19:16:28 INFO]: Using epoll channel type
    [19:16:28 WARN]: **** FAILED TO BIND TO PORT!
    [19:16:28 WARN]: The exception was: java.io.IOException: Error during bind(...): Cannot assign requested address
    [19:16:28 WARN]: Perhaps a server is already running on that port?
    [19:16:28 INFO]: Stopping server
    [19:16:28 INFO]: Saving players
    >[email protected]:~/Desktop/Spigot$ ^C
    [email protected]:~/Desktop/Spigot$


    EDIT: restarting computer doesnt work (also im at my grandmas house not connected to my house wifi were i portfoward ed it
     
    #1 cfonash1, May 28, 2017
    Last edited: May 28, 2017
  2. The port is already in use. Either you have a server still running (will need to kill the process) or pick a different port.
     
  3. please read the full post
     
  4. plus the edit
     
  5. Well this error only means one thing...

    Code (Text):
     [19:16:28 WARN]: **** FAILED TO BIND TO PORT!
    [19:16:28 WARN]: The exception was: java.io.IOException: Error during bind(...): Cannot assign requested address
    [19:16:28 WARN]: Perhaps a server is already running on that port?
     
  6. what
     
  7. Gianluca

    Gianluca Retired Resource Staff
    Retired Patron

    You have something already running on port 25565.

    It may be another MC server running in the background. You can go to MC and type the address and port to check.
     
  8. still not working
     
  9. remove the 192.168.1.10 IP from server.properties and try again
     
  10. Just try to use another port for this server?
     
  11. In your server.properties have you set the IP in there? if so set it to 0.0.0.0
     
  12. when it's another mc server maybe a restart help ?
     
  13. leaving it blank would also listen to 0.0.0.0
     
  14. Meh I just looked in my server.properties and took from that. Guess Multicraft changes it.
     
  15. The OP uses CMD. Not multicraft so with cmd it won't get automatically changed but with multicraft it does
     
  16. ok i will try 0.0.0.0 and it be9ng blank also how did you know my server ip
     
  17. EDIT: I REMOVED THE SERVER IP FROM SERVER.PROPERTISE AND IT WORKED but can i put my server ip back?
     
  18. You can just leave it like that, It wont affect it in anyway.
     
  19. that is not your real ip, its your local ip
     
  20. For local servers on a LAN.....LANBroadcaster works perfectly out of the box .