Players don't take any damage

Discussion in 'Spigot Help' started by Hmmcrunchy, Feb 19, 2020.

  1. heres an odd one if people have any suggestions

    No players on the server will take any damage!

    i thought it could be a plugin, so removed every single plugin - still a problem.

    delete the playerdata file for me in the world - still an issue

    players have a second bar of hearts but nothing will damage them, damage is still inflicted as my disease plugin detects the damage still breaks legs on a fall but hearts do not budge.

    players can't be hurt at all by mobs falls drowning lava basically anything

    pvp is enabled
    gamemode survival

    we do run heroes, worldguard , essentials, multiverse not sure if one of these could have changed the actual world settings in the world file?

    this may have occurred on the upgrade to 1.14 and persists into 1.15
     
  2. anyone got an idea XD ?
     
  3. DevSnx

    DevSnx Previously Snx

    you checked you worlds.yml?

    checked gamerules?
     
  4. yes checked the world file, pvp on, turned autoheal to false just in case. but this also persists when MV is disabled

    good thinking. ive looked at gamerule and fire fall and drown damage are all on. not sure if there is anything damage related other than those
     
  5. DevSnx

    DevSnx Previously Snx

    What plugins are using?
     
  6. you ready for this XD

    although without any plugins the issue is still there so unless something has changed a world file permanently it shouldnt be affecting anything

    MythicLib,
    Vehicles,
    Locations,
    Horsecombat
    BetterAlias,
    ArmorWeight,
    Cargo,
    LuckPerms,
    Assassination,
    FirstJoinPlus,
    BukkitCompat,
    Lockpick,
    ActionBarAPI,
    MVdWPlaceholderAPI,
    FeatherBoard,
    WolfCommand,
    PluginConstructorAPI,
    Builder,
    Questioner,
    CommandPoints,
    Fire_Buckets,
    PlaceholderAPI,
    SimpleCompass,
    SmokingPipes,
    PorteCoulissante,
    StableMaster,
    Thirst
    , TitleAPI,
    mcMMOHorse,
    dynmap,
    WorldEdit,
    HorseStats,
    ClearLag,
    ArmorStandEditor,
    CrackShot,
    Stew,
    WorldBorder,
    BloodFX,
    HothGenerator,
    Votifier,
    WeatherGod,
    Navigation,
    AsyncWorldEdit,
    NordicReload,
    PowderChests,
    EffectLib, B
    eehivesPro,
    No_Saturation,
    ault,
    SalvageSmelter,
    Cannons,
    MassiveCore,
    SimpleEgg,
    CreativeGates,
    LWC, RPGLives,
    MarriageMaster,
    BountyHunters,
    Multiverse-Core,
    Wormhole,
    SimpleClans,
    Citizens,
    OnTime,
    NPC_Destinations,
    Multiverse-Portals,
    EndSwear,
    Companies,
    NPC_Police,
    WorldGuard,
    Brewery,
    InfiniteKits,
    MassiveBooks,
    CoreProtect,
    MassiveTickets,
    Blacksmith,
    Denizen, Essentials,
    Towny,
    Elevator,
    Dynmap-WorldGuard,
    PreciousStones,
    SafeTrade,
    BannerMaker,
    XWeather,
    RFChairs,
    DiscoverWarps,
    Vampire,
    TheNewEconomy,
    TownyNameUpdater,
    Resource_Points,
    CorpseReborn,
    ServerTutorialPlus,
    SavageGraveyards,
    Reputation, d
    tlTraders,
    Sentinel,
    EssentialsChat,
    Disease,
    WarsForTowny,
    Movecraft,
    Movecraft-WorldBorder,
    BigDoors,
    Dynmap-Towny,
    BookShelf,
    HuntPlayer,
    StructureBoxes,
    BKCommonLib,
    Train_Carts,
    HolographicDisplays,
    Scavenger,
    ProtocolLib,
    LibsDisguises,
    Magic,
    CraftBook,
    QualityArmory,
    QualityArmoryVehicles,
    Depenizen,
    MythicMobs,
    WorldGuardExtraFlags,
    Heroes, Quests,
    ChestShop,
    MobArena,
    QuestsGUI,
    BYTE_Roleplay,
    Jobs,
    BossShopPro,
    MyPet,
    MythicBossShop
     
  7. Holy Sh*t. Try to delete all plugins and add them again, one after another.
    Then you may find the "broken" plugin
     
  8. Ha ha I know

    oddly I take them all out completely so bare spigot server with no plugins and still the same issue
     
  9. not sure we have any of these in the worlds
     
  10. It's probably worldguard. I had this problem too. Maybe look into its configuration :)
     
  11. thanks will take a peek again but this occurs even with worldguard not on the server
     
  12. try move out all server configs, such as spigot.yml
     
  13. killed spigot and bukkit.yml and let them recreate but no joy :/
     
  14. This probably sounds stupid, but what is your server difficulty set at?

    I've seen people post issues like this, only to find out 20+ posts later, their server was on PEACEFUL!
     
  15. Check your Server Difficulty.
    And maybe write an own simple plugin which allow entitydamage.
     
  16. Thanks guys did check that earlier difficulty on normal

    it’s just a real puzzle. I’d have thought having no plugins would have resolved it. May have to try rebuilding the whole setup from scratch
     
  17. It sounds to me like an issue with your world.
    If possible, download something like NBT-Explorer and check the level.dat file for your world.
    Im not entirely sure what you would need to look for, but it sounds to me like something when a little funky in there.

    Since you removed all plugins, that is really the only thing I can think of.
     
    • Like Like x 1
  18. Ha ha been there some one suggested on another thread invulnerability may be a setting in the dat file so got nbt explorer

    but couldn’t find anything like that

    no worries thanks for all the suggestions folks much appreciated
     
    • Friendly Friendly x 1